Talare

Anders EhrlingAnders Ehrling är sedan 2010 koncernchef och vd för Scandic. Han har lång erfarenhet från flygbranschen, bland annat genom sina 23 år på SAS, bland annat som vd för SAS Sverige. Scandic är Nordens ledande hotellkedja med över 150 hotell i tio länder.
Catharina Elmsäter-SvärdCatharina Elmsäter-Svärd är sedan 2010 infrastrukturminister.
Claes Bjerkne Claes Bjerkne är en av Sveriges frästa experter inom turism och destinationsutveckling, i Sverige och Europa, efter närmare tre decennier i branschen. 2009 lämnade han posten som VD för Göteborg & Co, efter nästan 20 år, för att bli egenföretagare. Claes Bjerkne är även ordförande i VISITA.
Hanna HalpernHanna Halpern är vd för Restaurangakademin och general för Årets Kock. Såväl Restaurangakademiens- som Årets kocks främsta idé och syfte är att driva den svenska gastronomin framåt och på så vis vara branschens självklara nav.
Johan NorbergJohan Norberg är skribent, författare liberal debattör och Senior Fellow vid den amerikanska tankesmedjan Cato Institute. Johan Norberg talar oftast om fria marknader och globalisering, och under hösten 2011 är han aktuell med inte mindre än tre böcker.
Lars-Eric AaroLars-Eric Aaro är sedan 2009 koncernchef och vd för LKAB. Han är även hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet samt ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.
Lena MickoLena Micko är kommunalråd i Linköping, ordförande i Svenskt Flyg och ledamot i styrelsen för Sveriges kommuner och landsting. Som ordförande i Svenskt Flyg är Lena Micko engagerad i frågor som rör flygets betydelse för näringsliv och utveckling samt hur flygets miljöpåverkan ska minska.
Maria RankkaMaria Rankka är sedan 2010 vd för Stockholms handelskammare. Stockholms handelskammare har 2400 medlemsföretag, och tillsammans har medlemsföretagen över en halv miljon anställda.
Mernosh SaatchiMernosh Saatchi startade 2002 (22 år gammal) kommunikationsbyrån Humblestorm som hon fortfarande är vd för. 2009 utsågs Mernosh Saatchi till Årets entreprenör av tidningen Veckans affärer, och 2011 blev hon en av 9 externa medlemmar i Regeringens Framtidskommission.
Olle WästbergOlle Wästberg var mellan 1999-2004 svensk generalkonsul i New York, och efter det chef och generaldirektör för Svenska institutet. I dag har Olle Wästberg ett antal styrelseuppdrag; bland andra Föreningen Svenskar i världen (SVIV) och Sverige-Amerika Stiftelsen. 2012 är Olle Wästberg regeringens samordnare för Raoul Wallenberg-året.
Stefan LöfvenStefan Löfven är sedan januari 2012 partiledare för Socialdemokraterna.
Thomas BrühlThomas Brühl är vd för VisitSweden. VisitSweden arbetar med att marknadsföra Sverige på den internationella marknaden. Målet med VisitSwedens insatser är att fler människor ska välja Sverige.
Åke SvenssonÅke Svensson, tidigare koncernchef och vd i försvars-och säkerhetsföretaget Saab AB, är sedan 2010 vd för Teknikföretagen. Teknikföretagen finns i hela Sverige, och bistår över 3500 medlemsföretag i sitt dagliga arbete med att utveckla varor och tjänster i världsklass.
Ebba BlitzEbba Blitz är programledare i SVT och en flitigt anlitad moderator. Ebba modererar 2013 Svenskt Flygs konferens för andra året i rad.