Bränslecellsteknik för en fossilfri framtid

 
PowerCell Group är ett svenskt företag med huvudkontor i Göteborg som har nära 30 års erfarenhet av bränsleceller. Deras mål är att skapa en värld utan fossila bränslen med hjälp av teknologi som möjliggör gröna energilösningar redan idag. De utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och system med en unikt hög effekttäthet. Produkterna drivs av vätgas och genererar elektricitet och värme med endast vatten som utsläpp.

De vätgaselektriska lösningarna används inom ett brett spektrum av branscher och möjliggör exempelvis utsläppsfritt och hållbart flyg. PowerCell är marknadsledande inom sin teknik i övergången till utsläppsfritt flyg och har i dagsläget ett 20-tal kundprojekt. De är en del av EU-projektet NEWBORN som utvecklar nästa generations bränslecellsteknik för flyg och några av deras kunder är till exempel ZeroAvia och H2FLY.

 
Läs mer på PowerCell Groups hemsida »