Anna Wilson ny generalsekreterare hos Svenskt Flyg

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats rekrytera Anna Wilson till Svenskt Flyg. Anna förenar breda erfarenheter från olika samhällsfrågor och opinionsbildning med värdefulla personliga egenskaper, energi och entusiasm, säger Lena Micko, ordförande för Svenskt Flyg i en kommentar.

Anna Wilson, i dag på Timbro, blir ny generalsekreterare för branschföreningen Svenskt Flyg. Hon presenteras i dag den 25 november kl. 13.00 på konferensen ”Flygplatser i förändring” i SKL:s lokaler på Hornsgatan 20, Stockholm.
Anna Wilson, 40, har arbetat i nio år på Timbro i olika befattningar. Senast som projektledare med ansvar för marknadsföring, produktion och försäljning. Hon har tidigare även varit ansvarig för presskontakter och externa relationer på European Centre for International Political Economy (ECIPE) i Bryssel.
Föreningen Svenskt Flyg koncentrerar sig i nuläget på två profilfrågor, Svenskt Flyg vill tydliggöra ”Flygets betydelse” och nytta för det svenska samhället i sin helhet, samt ”Miljö och klimat” där vi belyser det framgångsrika arbete med miljö- och klimatfrågor som pågår i det kommersiella trafikflyget och flygindustrin i Sverige.
–         Flyget och fri rörlighet är en förutsättning för ett öppet och fritt samhälle. Flyget möjliggör att vi kan uppleva världen och utbyta erfarenheter. Vi kan exportera och importera varor på ett effektivt sätt. Semestra eller bara träffa vänner i andra delar av världen. För den växande svenska besöksnäringen är flyget dessutom en viktig framgångsfaktor. Dessbättre finns det flera svenska aktörer inom flygindustrin som kan bidra till lösningen på de utmaningar som flyget står, säger Anna Wilson.
Wilson tillträder som generalsekreterare den 1 januari 2011.
För frågor hänvisas till
Anna Wilson, 070-926 31 77
Lena Micko,  070-640 68 94