Brasilien väljer Gripen

Svenskt Flyg är mycket stolta och glada över att Brasilien väljer att köpa Saabs stridsflygplan Gripen. Affären stärker Sverige som flyg och forskningsnation. Flygindustrin och flygforskning står idag för en direkt omsättning på 20 miljarder och genererar mer än 12000 arbetstillfällen runt om i Sverige.

Sverige stärker sitt teknologiövertag för att kunna hävda sig på alltmer konkurrensutsatta världsmarknader. Det är viktigt att företag i Sverige ges goda förutsättningar att utveckla och kommersialisera innovationer och ny teknologi. Flera länder positionerar sig för att ta del av denna lukrativa marknad där Sverige idag har en global marknadsandel på 1,3%. Om Sverige behåller 1% av de kommande 20 årens marknad motsvarar det en exportintäkt på $37 miljarder och svenska arbetstillfällen och bidrag till samhället i proportion till detta.

Läs Niklas Nordströms kommentar till affären i Corren