GKN har deltagit i utvecklingen av den nya Rolls-Royce Trent XWB-motorn

rr-motor-invigning

Rolls-Royce nya Trent XWB-motorn har nu kommit ut på marknaden. Motorn har ett med mellanhus utvecklat och tillverkat av GKN Aerospace i Trollhättan. Motorn sitter på Airbus nya långdistansflygplan A350 XWB. De flesta nya motorer och flygplans teknikutveckling sker i internationella samarbeten där varje nation måste slipa sina färdigheter inom valda områden för att kvalificera sig för att delta. I dag har svenska företag inom flygplansutveckling en marknadsandel på 1,3 procent och de närmaste åren kommer 27000 nya civila flygplan att byggas till ett värde av 3700 miljarder dollar. För att svenska företag ska kunna fortsätta att ta marknadsandelar behövs rätt förutsättningar för att kunna konkurrera på en global marknad samt en ökad offentlig samfinansiering inom forskning och utveckling.

Läs mer

Se fler bilder på Rolls-Royce hemsida