Stockholm Arlanda Airport vinner pris i två kategorier: ”Airport of the Year” och ”Environmental Commitment”.

När de bästa initiativen inom intermodalitet mellan flyg och tåg utsågs på Globail AirRail Awards i fredags vann Stockholm Arlanda Airport i två kategorier: Airport of the Year och Environmental Commitment. Dessutom vann Arlanda Express i kategorin ”Integrated Air Rail Partnership”. Medtävlande var bland andra London Gatwick och Stanstead Airports, Flytoget/Oslo Airport och Airport Link Company, Sydney.

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Arlanda är idag inte bara Sveriges största flygplats utan också Sveriges fjärde största järnvägsstation. Tillsammans med framför allt tågtransportörerna nådde vi vårt miljömål med minst 50 procent kollektivt resande till och från flygplatsen. Nu blickar vi framåt och hoppas på Roslagsbanans förlängning ut till Arlanda, för alla dem som bor i kommunerna nordost om Stockholm, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport till tidningen Affärsresenären.

Läs pressmeddelandet