Malmö Aviation satsar på biojet och ansluter sig till Flyg Green Fund

Malmö Aviation med koncernsysterbolagen Sverigeflyg och Braathens Regional, ansluter sig som första flygbolag till Fly Green Fund. Fondens målsättning är att skapa förutsättningar för produktion av biobränsle i Sverige och att minst 20 procent av flygbränslet som används i Norden år 2020 ska vara biobränsle.

– Inom flyget arbetar vi kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan. Vi vet att biobränslen fungerar idag och vill vi se en övergång till fossilfria drivmedel så snart som möjligt. Utmaningarna vi möter är att det saknas tillverkning av biobränsle i Norden och att det biobränsle som idag går att köpa på marknaden är tre, fyra gånger dyrare än vanligt flygbränsle. Genom Fly Green Fund vill vi tillsammans med våra kunder se till att utvecklingen av biobränsle skyndas på, säger Ann-Sofie Hörlin, Hållbarhetschef för Braathens Aviation.

Artikel om Biojet i Ny Teknik av Ann-Sofie Hörlin och Anna Wilson