Företagare i Norrbotten oroas över en skatt på flygresor

En färsk undersökning genomförd av TNS Sifo i Svenskt Näringslivs företagarpanel i Norrbotten visar att nio av tio Norrbottensföretag anser att goda flygförbindelser till och från Norrbotten rimliga priser har mycket stor eller ganska stor betydelse för konkurrenskraften.

Åtta av tio företag menar att det inte går att ersätta flygresorna med telefon- eller videomöten, tågresor eller bilresor och sex av tio menar att man antagligen inte skulle resa mindre trots högre kostnader.

– Sammantaget menar företagen att de knappast skulle flyga särskilt mycket mindre med en ny skatt, men att konkurrenskraften skulle försvagas säger Jan-Olov Nordström, Regionchef Svenskt Näringsliv Norrbotten.

PRESSMEDDELANDE Svenskt Näringsliv i Norrbotten_Flygskatt

Flygskatt_Norrbotten_Företagarpanelen_2015-11-05

För mer information: Jan-Olov Nordström, regionchef Svenskt Näringsliv, tel. 070-559 36 63.

Om undersökningen
Internetundersökning i Svenskt Näringslivs Företagarpanel Norrbotten med hjälp av TNS-Sifo Tidsperiod: 27 oktober- 5 november 2015