24 000 jobb hotas om Bromma läggs ner

window

Ny rapport från Stockholms Handelskammare

Bromma flygplats spelar en utomordentligt viktig roll för jobbskapandet i hela Sverige. Nya siffror visar att minst 24 000 jobb hotas om Bromma läggs ner. Många orter som trafikerar flygplatsen kommer att få försämrade förbindelser med Stockholm, vilket slår hårt mot jobb och tillväxt.

Fakta om Stockholms Handelskammares rapport

De regionala konsekvenserna av ett nedlagt Bromma ser ut enligt följande:

1. Om Bromma flygplats läggs ned hotas följande regionala flygplatser av nedläggning: Ängelholm, Halmstad, Växjö, Kalmar, Trollhättan och Sundsvall/Timrå. Detta riskerar att leda till att 12 000 jobb går förlorade.

2. Konsekvenser för orter med stor andel flyg till Bromma (statliga flygplatser) – Malmö, Göteborg, Visby, Umeå, Åre och Östersund samt Ronneby – blir också kännbara. Här hotas så mycket som 6000 jobb.

3. I Stockholmsregionen hotas 6000 jobb.

Läs rapporten:

http://www.chamber.se/rapporter/24-000-jobb-hotas-om-bromma.htm